Creuant el riu Mississippi
Les Rutes en moto  

Per a tots aquells que ja coneixen la Ruta de Chicago a Los Angeles i per a aquells que tenen ganes de veure llocs curiosos i menys típics. En part tampoc he estat en aquests llocs – així serà un tour d'investigació, d'incògnites i sorpreses.

Començem com sempre a Chicago, però al centre d'Illinois ja ens desviem cap al pais dels Amish. Explorem a fons el riu Mississippi, probem el vi local d'Oklahoma, agafem un braç secundari de la Ruta66, visitem la capital de New Mexico, Santa Fe i el lloc on van inventar la bomba nuclear.

No anem ni al Grand Canyon, ni a Las Vegas. Sino, seguim la clàssica ruta per les parts més desolades del desert de Mojave per arribar al Pacífic..

 

 
Temporada:
 
Maig a Setembre
 
Propera Sortida:
 
A determinar
 
Duració:
 
15 dies
 
Distància:
 
4.500 km
 
Punts destacats:
 
Amish Country
 
Palo Duro Canyon
 
Santa Fe
 
Sedona
 
ILLINOIS Chicago
 

El dia que passem a la grandiosa capital a la vora del Llac Michigan farem una excursió en bicicleta (!) pel “Lakefront Path”, que permet unes vistes fantàstiques de la Skyline i del preciós llac. Seguirem els passos del gran mafiós Al Capone, anirem a buscar la casa on vivia amb la seva família.

  Chicago
 
   
Bloomington
 
Charles Lindbergh, el primer home que va creuar l'atlàntic en avió, va sobreviure una accident aeri a poques milles de la Route 66. Portava el correu de Chicago a Saint Louis, quan se li va acabar la benzina.
  Litchfield, Illinois
 
   
Amish Country
 
A unes 100km a l'est de la ruta trobarem uns pobles de la secta cristiana dels Amish. Coneguts sobretot per la pel·lícula " Único Testigo" amb Harisson Ford, es neguen a utilitzar tecnologies modernes. Dinarem a una casa particular el menjar tradicional dels Amish.
  El país Amish
 
   
El ríu Mississippi
 

Anem a veure la confluència dels dos grans rius nord-americans el Mississippi i el Missouri i visitem una de les gegantesques preses que reglen el nivell del riu que és una de les més importants víes fluvials pel tràfic de mercaderíes del món.

  El Mississippi
 
   

MISSOURI
St. Louis

 
V Visitem la casa de Scott Joplin, el pianista que va composar temes immortals com el Maple Leaf Rag o The Entertainer. Ens passejem pel "Saint Louis Walk of Fame" a l'estil de Hollywood i fem alguna birra fresca en els bars musicals de la zona.
  St. Louis, Missouri
 
   
St. James
 
A part de California, Missouri és un dels centres de la fabricació vinícola dels Estats Units. Anem a veure una bodega i tastem algun dels vins locals.
  Old Route66
 
   
Joplin
 
Seguim els passos de Bonnie & Clyde, que s'amagaven en una casa de Joplin fins els veïns començaven a sospitar. Quan una patrulla de la policia els va anar a controlar, es va desenvolupar una batalla campal que va acabar amb un agent mort. Els mítics delinqüents van poder fugir. La porta de la casa, plena de forats de bales, es pot veure en un museu local.
  La Ruta 66 a Missouri
 
   
OKLAHOMA
La sendera de les llàgrimes
 
Les tribus dels Cherokee i dels Creek van ser un dels primers que els invasors blancs van traslladar de Georgia als territoris indians de Oklahoma. Avui dia encara hi ha una alta concentració d'autòctons americans. Ens desviem unes quantes milles de la ruta per conèixer la realitat dels indis.
  Terra d'indígens
 
   
Tornados
 
Oklahoma és l'estat americà on es desenvolupen més tornados. Per tant el govern va situar el centre de prediccions de tornados i huracans unes milles al sud de Oklahoma City. Intentem a visitar-lo.
  Un Tornado?
 
   
TEXAS
Palo Duro Canyon
 
El segon Gran Canyó dels Estats Units és molt menys conegut, poquíssims turistes es perden en la gola immensa. A diferència al gran germà d'Arizona, no es pot només mirar-lo des de dalt, sinó hi ha una carretera que entra en les seves profunditats.
  Palo Duro State Park Texas
 
   
NEW MEXICO
Santa Fe
 
Seguirem un antic desviament de la Ruta 66 que es dirigia cap al nord per passar per les precioses muntanyes boscoses de New Mexico. La petita ciutat de Las Vegas era un dels llocs més perillosos de l'oest salvatge. Aquí es movien personatges Jesse James, Billy the Kid, Wyatt Earp o Doc Holliday.
  Santa Fe, New Mexico
 
   
Albuqerque
 
La primera seu del gegant Microsoft és un petit I primitiu local. Aquí Bill Gates va començar la seva carrera cap a l'home més ric del món.
  Pobles fantasma
       
El Malpaís
 
Tal com es pot sospitar pel nom d'aquest parc nacional, es tracta d'una zona desèrtica i desolada. Molt poca gent visita els camps de lava en mig del desert de Nova Mèxic.
  El Malpais
 
   

ARIZONA
Holbrook

 
Una pluja de meteorits va caure l'any 1912 a l'est de Holbrook. Encara es pot trobar molts fragments. A veure si tenim sort …
  La Ruta 66 a Arizona
 
   
Sedona
 
Evitem les afluències turístiques del Gran Canyó i ens dirigim en direcció contrària per passar per la preciosa zona de Sedona. Ens esperen carreteres guapíssimes i roques vermelles de formes estranyes.
  Sedona
 
   
CALIFORNIA
Desert de Mojave
 
En lloc de pujar a la capital de les tragaperras continuem en la 66 pel seu tram més desèrtic. La carretera puja per moltes corbes les Black Mountains, zona de la febre d'or. Per l'altre banda baixarem a la vall del riu Colorado. Entrem en la zona més desolada dels deserts de l'oest. Passem per moltes ciutats fantasmes i ens parem en Amboy, poble d'una atmosfera molt estranya. Hi queden menys de 10 habitants.
  El desert de Mojave
 
   
Los Angeles
 
Pugem al observatori “Griffith” a gaudir d'una vista esplèndida de la ciutat. Després baixem a la platja de Venice, el punt central del estil de vida californià. Anem a veure les "Watts Towers", unes torres surrealistes que va construir un pobre immigrant italià durant 30 anys de feina amb materials reciclats.
  Watts Towers, Los Angeles
         
La Guia
 

Ja fa dos anys que vaig publicar una guia de viatges sobre la Ruta 66, però solament està disponible en alemany. Les editorials espanyoles em van dir que amb 500 pàgines fos massa llarga, però no accepto retallades, vull explorar el món a fons. Es pot demanar-la a Amazon al preu de 14,90 Euros. Té una web pròpia però està en alemany també.

Al març 2011 sortirà una nova guia meva sobre la preciosa Ruta del Pacífic. Ja es pot demanar-la a Amazon, tot i que encara estem ocupats amb les últimes correccions.

 
         
preu
  Preu base (hotels, guia, esmorzars, organització)  
2.695,- €
  Vol (aprox.)  
800,- €
  Moto (segons canvi actual del Dólar)  
1.400,- €
  TOTAL  
4.895,- €
mapa
   
   
Fes clic aqui per enviar un correu electrònic
         
     
Sitemap