Mount Rushmore
Les Rutes en moto  

El viatge de l'Atlàntic al Pacífic segueix sent un gran repte; un viatge llarg i dur, per prades, boscos, muntanyes i deserts. Una experiència única, una para tota la vida.

El viatge de costa a costa no té cap ruta definida. Sol començar a Nova York i acabar a Los Angeles o Sant Francisco. Aprofitant aquesta llibertat, hem dissenyat una ruta veritablement acollonant, tot un orgull: 6.300km en 21 dies, creuant 15 estats. En part seguim rutes històriques: La sendera a Oregon, el Lincoln Highway i la ruta del Pony Express.

La llista de highlights sembla interminable i reflecteix tota la diversitat del gran país americà: les tres ciutats més impactants New York, Chicago i Sant Francisco, els espais naturals més extrems, Yellowstone, Devils Tower, Badlands, les prades infinites, alta muntanya, deserts i la carretera més solitària del país.

I com sempre: clubs amb música en directe, rodeos, bars de moteros, el mínim d'autopista, el màxim de diversió.

 
Temporada:
 
Maig a Setembre
 
Propera Sortida:
 
04 - 25/05/2013
 
Duració:
Coast to Coast  
21 dies
 
Distància:
 
6.300km
 
Punts destacats:
 
New York
 
Catarates de Niagara
 
Mount Rushmore
 
Devils Tower
 
Yellowstone
 
San Francisco
 
New York  

No fa falta explicar res de Nova York. La capital cultural del món. Variada i vibrant, multicultural i fascinant. Abans de recollir les motos dediquem tot un dia als barris de Manhattan i Brooklyn.

  Nueva York
   
   
Cataractes de Niagara  

Des del seu descobriment en 1604 són les cataractes més conegudes del món. Encara que siguin lluny de ser les més grans del món, impressionen per la seva gran bellesa.

 
   
   
Cleveland  

El lloc on es va inventar el terme Rock and Roll només està marcat per una senzilla placa metal.lica. Però Amèrica no seria Amèrica si no fos capaç de celebrar (i explotar) la pròpia història. A pocs metres de la placa es va erigir la Rock'n'Roll Hall of Fame, un megamuseu que celebra un estil musical genuïnament Americà.

  Cleveland
   
   
Els Amish  

És com visitar una tribu perduda a Àfrica. Salvada de la modernitat viuen la seva vida seguint una lògica i una filosofia de l'edat mitjana. La seva interpretació de la religió cristiana els fa desistir de tota tecnologia moderna. Sense cotxes o televisions mantenen una intensa vida social dins de la seva comunitat. Anem a menjar els seus plats tradicionals i deliciosos en una casa particular.

  El país de los Amish
   
   
Detroit  

El centre mundial de la indústria de l'automòbil es troba en plena crisi. Els tres grans fabricants americans, General Motors, Ford i Chrysler no han pogut seguir els passos de modernització de la seva competència asiàtica i europea. Intentem a organitzar una visita guiada a la planta de Ford River Rouge, la fàbrica de cotxes més famosa del món. Tampoc oblidem que Detroit té un paper clau en la història musical, amb el segell Motown i artistes tan importants com Iggy Pop, Eminem, Alice Cooper, Diana Ross o els White Stripes.

  Detroit
   
   
Chicago  

No deixa de ser la meva ciutat favorita. La seva estètica no té comparació. I cada vegada guanya més. D'aquí uns anys el Chicago Spire - obra mestra de Santiago Calatrava - serà l'edifici més conegut del món. Però de moment les obres estan parades, gràcies a la crisi. El Jazz i el Blues segueixen molt vius. Evidentment visitem algun club amb música en directe.

  Chicago
   
   
Les Praderíes del Mig Oest  

La sabana és el paisatge predominant del mig oest. L'activitat humana ho ha modificat profundament. Avui dia el mig oest produeix blat de moro i soia a gran escala per ser exportada a tot el món i últimament també per a la fabricació de combustible. Des de molt a prop podrem observar el joc dels divertits gossos de prada. El món de “Ballant amb llops” segueix profundament rural i viu un ritme lent i tranquil.

  Perro de Pradera
   
   
Els Badlands  

Les terres ermes impressionen per la seva riquesa de colors i formes i són un paradís per als caçadors de fòssils. Creuem tot el parc nacional per una carretera petita i gaudim de fantastiques vistes panoràmiques.

  Los Badlands
   
   
Mount Rushmore   Gairebé 2 milions de tones de roca havien de ser remogudes per esculpir les cares dels quatre presidents en la roca. Les obres van durar 14 anys. El tipus de roca és tan resistent que s'erosiona solament una capa de 2,5 centímetres cada 10.000 anys. Així serà sens dubte l'obra humana més duradora del món. A pocs quilòmetres de distància el monument alternatiu dedicat al cap dels *sioux “Cavall Boig” encara està en obres.   Mount Rushmore
   
   
Sturgis  

Des de 1938 es reuneixen prop de mig milió de moteros en petit poble de poc més de 6.000 habitants i ho converteixen en veritable caos. En alguns anys l'assistència va superar el nombre d'habitants de tot l'estat. Fora de la primera setmana d'agost el poble viu exclusivament de la seva fama. Les tendes venen samarretes i tot tipus de records de la reunió motera més gran del món.

 
   
   
Devils Tower  

Cada any uns 5.000 escaladors pugen aquesta impressionant roca gairebé vertical de 260 metres d'altura. Inicialment es *creió que es tracti d'un volcà, però en realitat és un canal de magma que mai va arribar a la superfície. Steven *Spielberg ho va retratar detalladament en la pel·lícula “Trobades en la tercera fase”.

  Devils Tower
   
   
Medicine Wheel  

Per una carretera preciosa creuem les Bighorn Mountains. Ens parem damunt d'una muntanya per arribar amb una caminada de mitja hora a un dels llocs més sagrats de les tribus d'indis de la zona: Els originis de “Medicine Wheel”, una roda de pedres de 30metres de diàmetre, segueixen sent un misteri. Però el visitant sent clarament que es tracta d'un lloc màgic.

  Medicine Wheel
   
   
Yellowstone  

Sens dubte, “màgic” també és la paraula que descriu millor al parc nacional de Yellowstone. Pels múltiples fenòmens volcànics, guèisers, forats de fang bullint li van donar inicialment el nom de "hell's kitchen", la cuina de l'infern. Es tracta d'un territori salvatge immens, de 100 per 90 quilòmetres , que reuneix 2/3 parts de tots els guèisers del món. Trobem a búfals salvatges i amb sort (o mala sort) amb algun ós grizzli.

  Yellowstone National Park
   
   
Grand Teton  

Al sud de Yellowstone trobem unes de les muntanyes més belles del món. Les fantasies d'uns exploradors francesos molt solitaris les van comparar amb uns pits grans. D'aquí el seu nom. Per a nosaltres una experiència menys eròtica però de totes maneres impressionant.

  Grand Teton National Park
   
   
Salt Lake City  

La capital dels mormons no mereix massa atenció. Almenys sabrem saltar les lleis de la prohibició per prendre alguna cervesa fresca semi-legal. Pel llac salat que va donar el nom a la ciutat es va aconseguir els rècords de velocitat per terra. Evidentment no ens perdrem aquest lloc de naturalesa extrema.

 
   
   
La carretera més solitaria  

La Highway 50 té fama de ser la carretera més solitària d'Estats Units. Creuant diverses cadenes de muntanya passem pel desert més profund del país, passant per uns quants pobles fantasmes. Al final ens podem comprar una samarreta que posa “he sobreviscut la carretera més solitària”.

  La carretara más solitaria
   
   
Reno  

L'estat més desèrtic del país sobreviu sobretot per la indústria de l'oci. Reno és el germà petit de Las Vegas. Un infern de joc i festa. Tenint en compte que s'apropa el final del viatge ens podem atrevir a entrar (fins a cert punt) a les profunditats de l'infern del vici.

 
   
   
Llac Tahoe  

Per una de les zones de centrals de la febre d'or arribem al bell llac Tahoe. Una perla natural enmig d'una zona d'alta muntanya. Per una preciosa carretera passem per les seves ribes abans d'emprendre la baixada cap a la destinació final.

  Lake Tahoe
   
   
San Francisco  

No hi ha millor destinació per acabar un viatge d'aquestes dimensions que Sant Francisco. La seva privilegiada situació geogràfica, el seu ambient relaxat i liberal, els seus barris autèntics, el port, la presó de Alcatraz, el fantàstic pont de Golden Gate … tot fa que no passa ni un sol dia sense que algun equip estigui rodant una pel·lícula en qualsevol dels seus racons.

  San Francisco
  Preu basic (hotels, guia, esmorazrs, organització, cotxe de serveis, IVA )  
3.090,- €
  Vol (aprox)  
700,- €
  Moto (segons el canvi del Dòlar)  
1.700,- €
  TOTAL  
5.490,- €
Mapa de Google
El mapa de la Ruta Coast to Coast
         
     
Sitemap