A Mauritania
Les Rutes en moto  

El Rally Dakar es una de les carreres més excitants del mon. Nosaltres seguim els seus passos però plantegem l'itinerari sota aspectes turístics i ens quedem en la carretera principal.

Ens trobarem en un hotel a Algeciras, i el dia següent pugem el ferry per començar la ruta al Marroc. Desembarquem en Tànger, passem per la capital Rabat i la vibrant ciutat de Marrakech. Creuem les altures de l'Atlas i entrem en la fascinant i bellíssima part sahariana del Marroc. Tornem cap a la costa atlàntica i baixem pel Sàhara Occidental i Mauritània fins a entrar en l' Àfrica negra.

Una ruta plena de perles turístiques: Els mercats de Marrakech, les altures de l'Atlas, la ruta de les Kasbahs, la costa atlàntica, el desert, la capital colonial de Saint Louis i l'illa de Gorèe.

Cada participant porta la seva pròpia moto. Es pot tornar amb avió o per compte pròpia per la mateixa ruta. Enviem les motos en container per transport marítim a un port espanyol, on cadascú ha de recollir la seva moto. A part d'uns 4km de pista en la frontera mauritàna la carretera entera està asfaltada i en bon estat. Es pot fer la ruta amb qualsevol moto de carretera.

 
Temporada:
 
Tot l'any
 
Properes Sortides:
 
A determinar
 
Duració:
 
15 días
 
Distància:
 
4.300 km
 
Punts destacats:
 
Marrakech
 
El Atlas
 
El Sahara
 
La Ruta de les Kasbahs
 
Saint Louis
 
La Ruta
Algeciras
 

Cadascú viatja per compte propi fins a Algeciras on ens trobem per sopar en un hotel de la ciutat. El dia següent creuem l'estret de Gibraltar en ferry fins al port de Tànger.

  L'estret de Gibraltar
 
   
Rabat
 

Sortim en direcció sud i ens parem un rato en la bonica ciutat portuària d'Asilah. Seguim fins a la capital Rabat on podem visitar el palau del rei del Marroc.

  El palau del rei del Marroc
 
   
Marrakech
 

Ens allunyem de la costa atlàntica per arribar a Marrakech, la vibrant capital del sud del país. Passarem el dia pels mercats de l'animada Medina i escoltem el cant des de les mesquites mentre sopem la plaça Djemaa el Fna.

  El Souk de Marrakech
 
   
Ouarzazate
 

Creuem les altures de l'Atlas per una carretera maquíssima de mil corbes. Pugem fins a una altura de 2.000 metres i baixem fins al desert del Sàhara. Els rius que baixen de les muntanyes formen unes valls profundes i verdes. A les seves ribes van aixecar les precioses Kasbahs, pobles fortificats de les 1001 nits. Des de Ouarzazate sortim per entrar al profund canyó de les “Gorges du Dadès.

  Ouarzazate
 
   
Agadir
 

A peu de l'Atlas ens dirigim cap a l'oest. Ens parem a Taroudant per passejar per la seva medina emmurallada. A Agadir ens podem banyar a l'Atlàntic.

  Agadir
 
   
Tan Tan
 

Creuem l'Anti-Atlas i entrem definitivament al desert del Sàhara. Les distancies entre les poblacions són cada vegada més grans. En la plaça central de la emmurallada medina de Tiznit coincidim amb el mercat setmanal. Ens dirigim un altre cop a la costa. Ens parem a Sidi Ifni, exclava colonial espanyola fins a l'any 1969.

  Tan Tan
 
   
Sahara Occidental
 
Poc després d' entrar al territori del Sàhara Occidental trobarem l'antiga capital del Sàhara Espanyol Layoune.
  El Sāhara
 
   
Dakhla
 

L'etapa més llarga ens porta per la soledat del desert fins a Dakhla, la antiga “Villa Cisneros”. Situada al cim d'una llarga e estreta península. Les abundants platges de la zona permeten als seus habitants esperar un futur creixement turístic.

  En camí pel Sāhara Occidental
 
   
Mauritània
 
La soletat ens acompanya durant els pròxims 300 km fins a la frontera de Mauritània. Havent passat els controls marruquis passarem 4km per terra de ningú, el que significa en la pràctica que cap dels dos països es sent responsable per a asfaltar el tram. Es l'únic tros de pista no asfaltada en tot el viatge.
  Benvinguts a Mauritānia
 
   
Nouadhibou
 
L'activa ciutat de Nouadhibou es el punt final del suposat tren més llarg del món: Els vagons que transporten ferro des de l'interior del país fins al port sumen més d'un quilòmetre. Una altra curiositat és el cementiri de vaixells en la badia de Nouadhibou.
  El port de Nouadhibou, Mauritānia
 
   
Nouakchott
 

Fa només 5 anys que van obrir la nova carretera que uneix les dues ciutats principals del país. Abans tots els vehicles havien de passar per la platja … La sequera del desert fa venir set però en Nouakchott, la moderna capital de Mauritània tampoc encontrarem cap cervesa.

  Mesquita a Nouakchott, la capital de Mauritānia
 
   
Senegal
 

Arribant a la vall del riu Senegal sembla que trepitgem un altre continent. El mon dels camells i de l'alcorà s'acaba i serà substituït pel somriure de l'Àfrica negra. Hem de superar el caos de la frontera creuem en ferry el majestuós riu Senegal.

  A Dakar
 
   
Saint Louis
 
Arribem a Saint Louis, la antiga capital de la colònia francesa d'Àfrica Occidental. Amb la seva decadent arquitectura colonial rodejada de les aigües del riu respira un aire de La Havana. Una perla de ciutat amb una animada vida nocturna. Creuant un pont arribem al poble dels pescadors i a la platja. Ens allotgem en un bonic hotel en mig del casc antic.
  Saint Louis Senegal
 
   
Dakar
 
L'ultima etapa de la nostra ruta ens porta al Llac Rosé, punt final del Rally Dakar a uns 30km fora de la capital del Senegal. Anem fins al centre i pugem el vaixell que ens porta a l'illa de Gorèe, patrimoni de la humanitat. Des d'aquí van enviar els esclaus africans cap a les plantacions de les Amèriques.
  Dakar
El preu de la ruta a Dakar
  Encara no està determinat.  
La ruta a Dakar a google maps
   
   
Fes clic aqui per enviar un correu electrōnic a Rumbo 66
         
     
Sitemap